Emma Engelsman (1946) is geboren in Amsterdam en heeft een lange staat van dienst in de textielkunst.
Zelfstudie op het gebied van kunstgeschiedenis, textiele werkvormen, fotografie en Afrikaanse kunst heeft haar tot een uitstekend niveau gebracht. De verschillende intensieve workshops bij de Amerikaan Michael James hebben haar gevormd en haar werk vrijer gemaakt.
Maakte zij oorspronkelijk vooral grote monumentale wandkleden, de laatste jaren is zij een nieuwe weg ingeslagen. Gebreide wol, verhard met doorzichtige kunststof vormt de basis van haar nieuwe werk. Nog steeds ontstaat het werk van Engelsman door het bij elkaar zoeken van stoffen tot een bevredigend palet. Eerst de kleur daarna de vorm en dan ontstaan vaak abstracte tot licht figuratieve werken. Door hier te klikken gaat u naar het nieuwe werk.
Aan het begin van haar artistieke leven heeft zij gewerkt in Senegal waar ze zich de Afrikaanse verf- en printtechnieken voor textiel eigen heeft gemaakt. Vele reizen naar Afrika zijn nog gevolgd. Die invloeden zijn nooit verdwenen en komen nog regelmatig sterk naar voren in haar vrije werk. Klik hier voor de oudere werken van Emma Engelsman.

Tentoonstellingen in het verleden onder meer in:
Heiloo - Open Monumentendag 2012
Hoorn - Kunstmarkt 2012
Heiloo - Kunstzesdaagse 2012
Diemen - Kunstroute 2012
Schermerhorn - Grote Kerk 2011
Heiloo - Kunstzesdaagse 2011
Diemen - Hotel Diemen
Amsterdam - Westergasfabriek
Amsterdam - SNS Bank
Echt - Galerie Dabekaussen
Anloo - Omtrent Kunst en Co
Amsterdam - Stadsdeel Westerpark
Amsterdam - Henriette Roland Holsthuis
Oosthuizen - De kerk
Amsterdam - Singelkerk
Den Haag - Expo